mandag 5. oktober 2009

Calvin`s første 1,5 uke i Høyanger

Nå har Calvin virkelig begynt å komme seg til rette! Vi har begynt å prøve oss på litt turer utenom nabolaget, men det er ikke særlig populært hos han ennå! Stritter imot, og nekter å gå. Men etter litt lokking og godbiter følger han etter. Når vi skal hjem derimot løper han nærmest, for han vet akkurat hvor han skal! Han sover fortsatt i buret ved siden av oss på soverommet, og nå sover han hver natt fra kl. 23 til ca 09.00 uten en lyd! Det er vi veldig komfortable med. Vi har også begynt så smått å la han være alene i leiligheten når vi f.eks tar en kaffe hos naboen. Det har gått veldig bra. Han ligger å slapper av å leker med lekene sine. Vi har spionert litt på han gjennom vinduet :) Når vi kommer inn igjen, er det stor gjensynsglede og han har ikke tissa på gulvet! Han er blitt flink å gi beskjed når han må ut, og tegnet på det er forbeina opp til sofaen eller beina våre, etterfulgt av et klynk og et hode på skakke :) Da er det rett ut og tissing med en gang! Utrolig nok! :-O



Han vet hvor døra er!

Noen av bildene er ikke så veldig bra, men det er fordi Calvin hoppa etter båndet rundt kameraet når det lå på bordet, så det gikk rett i gulvet! Men litt svinn skal det være! :)
Han spiser bra, og får mat fire ganger for dagen. Tar seg god tid, og spiser alltid opp.
Katten i huset (som forøvrig heter Chanel) og Calvin er blitt gode venner, men hunden er kanskje litt for voldsom for henne enda. Men hun søker hvertfall kontakt med han!
I bilen er Calvin fortsatt en drøm, og sovner så fort han ser buret. Koser seg bra der, og vi hører ikke en lyd uansett hvor langt vi har kjørt :)
Når det gjelder båndtrening, så har han en del å gå på. Vil helst ikke utenfor nabolaget, og er veldig vilter når han først får en byge. Men det er vel naturlige valpefakter som spiller inn.

Koser seg i hagen! Her i fullt firsprang på innkalling på navn.


Nyskjerrig!


På lydighetsfronten ser vi forandringer daglig i en positiv retning. Sitt har han kunnet en stund, men nå har vi videreutviklet det til "bli" og "gi labb". Labben gir han automatisk før vi rekker å si kommandoen, og han setter seg med en gang ved siden av oss på inkalling. Dette- i tilegg til stuerenhet, er noe vi har jobbet ganske intensivt på. Heldigvis har vi fått bra igjen for det!
Godbiter hagler over han, og godbit og skryt og klapp er det beste han vet:)


Biting på en annen side, er han fæl på. Vi ser ut som vi har blitt angrepet av pirajaer både her og der. Men han begynner å komme seg på det også, etter at vi har brukt ordet "nei" og anvisningene vi fikk av beathe i permen.
Vel, det var vel alt for denne gang. Vi koser oss fælt med Calvin, og det ser ut som han koser seg med oss også! =)
Legger ved et par bilder til også.
Ørjan og Ane, Høyanger. (Ikke Kaupanger, Beathe ;) )








Så fin i refleks :)











r

2 kommentarer:

  1. hehe.. har da ordnet opp i feilen ;) rett skal være rett!!

    Flinke både dere og han er som har komt så langt med både tissetrening, lydighetstrening og hjemmealene trening. Er jo kjempebra han er rolig når dere stikker en tur ut av huset!

    Ang biting.. ha på dere verneutstyr neste 2-3 mnd :p Det gir seg når tenenne er felt og komt opp igjen. Bitingen blir ofte mer intens akkurat når de nye kommer å det klør mye. Leker og bitebein vil redusere, og en kan bytte en tå mot en tauknute feks ;)
    Men tenker dere ordner denne biffen også, siden alt det andre går så bra =)
    Lykke til med flytting til nytt hus etterhvert! håper det ikke blir et skritt tilbake i både tissetrening og hjemmealene trening.

    SvarSlett
  2. Ja, vi er veldig fornøyd med det vi har fått til så langt.
    Takk for det! Nå begynner vi oppussing og flytting i mårra, så vi håper det ikke vil gi tilbakefall på tissing osv for Calvin. Heldigvis er flyttingen nesten en mnd fremskyndet, så vi får fortsatt bo her en stund til. Prøve å få gjort mest mulig i huset før vi flytter opp :)

    SvarSlett