torsdag 6. mai 2010

På vei mot bronsemerket

Hei alle sammen!
Legger inn en liten oppdatering for hvordan det går med Calvin på vei mot bronsemerket.
Er det flere som prøver på dette? I så fall kan vi sammenligne hvordan det går med hverandre :)

1. Tannvisning:
Calvin er svært glad i mennesker, og har en tendens til å overfalle dommeren/ instruktøren.
Ingen problem å få ta han i munnen, men han er svært overivrig, og vil helst leke og gjerne hoppe om han får sjangsen... Ikke helt fornøyd her enda, mye å trene på! Nå skal det sies at instruktøren ikke lenger er fremmed for han, og at han sikkert assosierer vedkommende med både godbiter og lek? Skjønner ikke helt greia ihvertfall..

2. Lineføring:
Dette går forholdsvis greit. Litt skeive holdter, men den er på bedringens vei. Veldig ivrig!
Svært god kontakt! Sliter litt med venstre vending.

3. Fri ved foten:
Går også greit, litt skeiv her også. Kontakten er vanligvis upåklagelig, men et blikk til siden nå og da hender. Går litt langt fremme. Venstre vending er vanskelig her også.

4. Dekk fra holdt:
Går fint, men kan dekke litt skeivt. Vi justerer!

5. Innkalling fra sitt:
Dette er den øvelsen han behersker best. Han sitter uansett, og kommer aldri etter lenger.
Har ekstrem fart, og sparker ifra! Havner en smule langt bak på vei rundt pga stor fart, men vi øver litt mer på "3-meteren" for å få han til å sitte klistret til beina mine på innkomsten.
Alltid herlig fart og rører seg ikke før han skal! Meget fornøyd her ja.

6. Stå under marsj:
Her har vi mye å lære. Vi har akkurat startet treningen på dette, og jeg tror ikke han skjønner helt tegninga. Men det skulle bare mangle.. Her skal det trenes!

7. Enkel dekk. 2 minutter:
Har litt å hente her også. Han har en tendens til å reise seg etter et halvt minutt, men han kommer kun mot meg, og ikke mot andre hunder eller mennesker. Så det er jo litt postivt opp i det hele :) Mer trening fra kortere avstand skal gjøres.

Vi håper vi skal greie merket, og trener intensivt. Vi har satt opp en dag ekstra i uken, sammen med et par andre i klubben til å trene aktivt lydighet. Dette vil vi få til!
Har også meldt oss inn i brukshundklubben i Førde, og vil delta aktivt på sporkurs, jaktprøver, feltsøk og andre kurs fremover. Lurer på om vi tar oss vann over hodet nå! Hehe =)

Det må helt klart trenes mest på stå, fellesdekk og litt justeringer på innkomst fra innkalling og holdter/ dekk fra holdt. Vi er ihvertfall i rute i følge instruktør, så vi satser på at det går bra!
Det viktigeste er at kontakten er så bra som den kan bli! Kommer langt med det!

Håper det går bra med dere andre også!

12 kommentarer:

  1. Høres jo kjempeflott ut, selv går vi og venter på at det skal starte jaktkurs, og det gleder vi oss veldig til.

    SvarSlett
  2. Morsomt lese hvordan dere ligger an. Høres ut som dere er flinke å trener konstruktivt. Er lettere når en har et mål å trene mot =) Skal se dere klatrere i klassene fortere enn meg og Aimee ;) Noe som for så vidt ikke er så vanskelig siden vi tar en klasse i året ser det ut til :p

    SvarSlett
  3. Ja, jaktkurs skal vi også prøve oss på når muligheten dukker opp =)
    Vi trener mot mål ja. Apellmerket i denne omgang, så tar vi det som det kommer. Må selvfølgelig satse på å klatre litt ja! ;)
    Fikk til stå i går!! :D

    SvarSlett
  4. Flinke dere er! Blir inspirert ;) Kjekt når en får gjenombrudd :D

    SvarSlett
  5. Ja, gjennombrudd er det vi jobber for :) Er så kjekt!

    SvarSlett
  6. Stå sitter som bare det! Tar maks ett steg etter kommando, men det justerer vi på. Stå under marsj sitter også! :) Meget fornøyde med gutten!

    SvarSlett
  7. Så flinke dere er :D Skulle sett dere i aksjon en gang =)

    SvarSlett
  8. håper jo det blir en gang =) Prøve oss med litt forstyrrelser på hundeklubben i dag, tenker jeg!

    SvarSlett
  9. Hadde en prøve- runde til apellprøven i går. Var bare meg og calvin på hundeklubben i går, så da ble det privatundervisning med instruktøren, som også er LP dommer. Vi besto alle øvelsene untatt stå under marsj. Der tok han et par steg før han sto. Tok for sikkerhets skyld en ny runde med den etterpå, og da satt den! De andre øvelsene gikk som sagt kjempebra. Mest fornøyd med innkalling, dekk fra holdt, og fri ved fot. Vi prøvde ikke fellesdekken. Så nå nærmer det seg styggelig at vi tar prøven!! :)

    Vi fikk også beskjed om å bare begynne å trene på klasse 2 øvelsene, så det er vi nå i gang med! Fremandsending fikk vi grundig instrukser på i går, og det ser ut som det skal gå ganske greit. Han tar jo ting så kjapt! :O
    Apportbukken er fortsatt bare en leke i calvin sine øyne, men det kommer vel :)

    SvarSlett
  10. wow! Så flinke dere er!!

    Kanskje vi møtes i klasse 3 før enn du aner ;)

    SvarSlett
  11. Nei, nå må du huske på at du - i kjent stil, bare trenger to konkurranser på 14 dager i klasse 3 før du er i elite ;)

    SvarSlett