fredag 2. oktober 2009

Calvin`s første døgn

Då var Calvin`s første døgn gått. Vi oppfatter han som ein stille, rolig og glad gutt, som er svært glad i kos og veldig sosial! Noen herjebyger er det likevel mellom all kosen, og då får han virkelig rista av seg all tyleskapen han har innebygd! Da er verken bordbein, sofaer eller sko trygge. Men det er jo sånn det skal vere! =)










Bilturen fra Ulsteinvik gjekk overraskande bra! Vi tok skjangsen på å sette han i buret fra første stund. Det var en del uling og småbjeffing de første 5 minuttene, men så roet han seg og vi hørte ikkje en lyd før vi var på Nordfjordeid! Han hadde ikkje merka ferjeturen en gang. Der var vi ute en tur for å tisse litt, og det gikk fint. Men han vil helst bli bært, så eg tok ei runde med han rundt et lite kjøpesenter, mens Ane var inne på dyrebutikken å kjøpte meir fôr. Kan tru det var mange blikk på oss! Vi er så stolte at!

Hyggelig fyr å ha med i bilen! =)

Stoppa igjen på Sandane, etter at han hadde vore like flink i buret denne etappen også. Der var vi en tur inn å helste på foreldrene mine. Han sjarmerte selvfølgelig dei og. Der fekk han og både tissa og bæsja på plenen. Kjempeflink!






Siste etappe frå Sandane til Høyanger, var det samme melodien. Litt småuling først, og ikkje et kvekk seinere! Er litt imponert over han.. I buret har han med seg leike og en bit av teppet heimeifrå.




Vel heime, fann han seg godt til rette. Vi herja på, spiste, tissa og leika ei god stund, før han blei trøtt igjen og vi gikk til sengs. Plasserte buret hans ved sidan av senga vår, og der sovna han kjapt etter all herjinga! Ane var ikkje oppe med han å tissa før litt før 06.00! (!)





Eg var ut med han igjen ca halv åtte, og da var det tissing og bæsjing. Masse ros og godbiter er velkommen hos han! :)







Ellers i dag har vi stort sett terpa på å gjere han stuerein. Dette kan jo være en lang prosess, men vi prøver å kjøre forholdsvis intensiv trening. Han har kun hatt tre uhell med tissing inne, og det var ingen på natta! Vi har vore på en liten tur i sentrum, så han har fått sitte på fanget på benken og observert biler og mennesker. Calvin er blitt flinkare å gå i bandet, bare basert på gårsdagen! Han går fint, og vi trur vi har lært han betydningen av "kom". Vi har også fått han til å både komme til oss, og gjøre"sitt" etter hverandre, og det er vi stolte av. Selv om han selvfølgelig er mest interresert i godbiten, men han setter seg jo=) Og han er skikkelig nyskjerrig, både på mennesker, andre dyr og ting i veikanten. Litt skeptisk med en gang, men mykner fort når han får ta det i sitt eige tempo =)

Nå er det soving igjen! Denne gangen i senga vi har laga til ved sidan av sofaen. Først la han seg til rett ved siden av senga og sov, men nå har han dradd med seg en håndduk og noen leiker oppi senga, så det er ingen problem å sove der heller!

Vi krysser fingrane for at denne natta blir like vellykka som i går!


Det er iallefall tydelig at valper blir svært prega av dei to første månedane i livet, så her har Beathe gjort en kjempebra jobb! Hun har full ære for å ha gitt oss en så flink, lettlært og trygg valp! Tusen takk! Vi skal fortsette å oppdatere :)
Helsing Ørjan og Ane, Høyanger










Her følger noen bilder av Calvin- gutten vår! =)






























2 kommentarer:

  1. Utrolig moro å lese. Han har komt til et godt hjem :) Det gleder meg!
    Dere er kjempeflinke med han. Gleder meg til fortsettelsen!

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Nye oppdateringer skal vi prøve å få ut regelmessig! Dette er kjempemorro! Han er så snill at! =)

    SvarSlett